SPEAKER:

Rehabilitating the heart
after a heart attack

Dato’ Dr. David Chew Soon Ping
Consultant Cardiologist, CVSKL

Exercise after the
heart attack

Ms. Rozita Zaid
Physiotherapist, CVSKL

Date

24 July 2021 (SAT)

Time

3:00 PM – 4:00 PM

LIVE

WEBINAR

Let’s Get Started Now!

Fields marked with an asterisk (*) are required.

PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE
ENGLISH VERSION


This privacy notice for personal data (“Personal Data Privacy Notice”) is issued to all our valued guests of this patient educational webinar which is co-organised by Sanofi-Aventis (Malaysia) Sdn. Bhd., Cardiac Vascular Sentral (Kuala Lumpur) Sdn. Bhd., and Caring Pharmacy Group Berhad pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”). For the purpose of this Personal Data Privacy Notice, “Personal Data”, “processing” and “data processor” shall have the meaning as defined in the Act.

Our Role
This Notice applies to any person whose Personal Data is processed by Cardiac Vascular Sentral (Kuala Lumpur) Sdn. Bhd., and Caring Pharmacy Group Berhad, (hereinafter referred to as “we”, “our” or “us”) and/or by our data processor (Mice Travel Planners Sdn Bhd) on our behalf.

Sanofi’s role
For the purposes of this Notice, Sanofi means Sanofi-Aventis (Malaysia) Sdn Bhd (hereinafter referred to as “Sanofi”) is the co-sponsor for this event and will not have any access to individual Personal Data.

YOUR ROLE
In this Notice, “you” shall refer to yourself and such other persons represented by you of which you are providing the Personal Data. The Personal Data which is controlled, processed and/or used includes but is not limited to your name and email address.

OUR COMMITMENT
We commit to protect your personal data and implements all necessary means to ensure such protection, in accordance with its Global Privacy Policy. This Personal Data Protection Notice (“Notice”) will explain to you the purpose and the modalities by which We process your personal data through this site site and its related services (including without limitation the virtual event facility for which the seminar and presentation (“Event”) is accessed through (“Site”). Please read this entire Notice before submitting information to us through the Site. As the Notice may be amended at any time, without prior notice, we also advise you to consult it regularly. Unless otherwise defined herein, capitalised terms used in this Notice shall have the same meanings as those defined in the Term of Use.

What processing activities does this Notice cover?
This Notice outlines CARDIAC VASCULAR SENTRAL (KUALA LUMPUR) SDN. BHD., CARiNG PHARMACY GROUP BERHAD and MICE TRAVEL PLANNERS SDN BHD (hereinafter referred to as “CVSKL”, “Caring”, “MTP” respectively, or “we”, “us”, or “our” collectively) policy and responsibilities on the collection, use, disclosure, processing and transfer of your Personal Data (as defined hereunder) on the Site, in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 of Malaysia (“Act”) and/or any applicable data protection law.

Validity and evolution of this Notice
By visiting this Site, registering for and participting in the Event via the virtual event facility, and/or interacting with us, you acknowledge that you have read and consent to the collection and processing by us of your Personal Data in the manner described in this Notice.

This Notice may be modified by us, from time to time, in particular to adapt its terms to evolutions or changes of applicable legislations and/or to our practices. Changes will be available on this page. We invite you to check this Notice periodically. By continuing to communicate with us or by continuing to use the Site, participate in the Event and/or providing your Personal Data to us following the modifications to this Notice, this shall signify your acceptance of such modifications.

In the event of any conflict, inconsistency or ambiguity between the English text of this Notice and other language translation thereof, the English text shall prevail.

WHAT PERSONAL DATA DOES MAY BE COLLECTED?
The following categories of Personal Data may be collected:

For purposes of identification, data: (1) to register your participation in the Event to allow us to set up and run the Event, to verify that you are a registered participants to enable you access the Event you have registered for and use the Site, which includes your name and email address.
Messages: any information you may send us in your requests, enquiries and/or correspondences with us by using this Site, the virtual event facility or directly to us, by email, phone, fax, post, or through you face to face interaction with our personnel or by any other means.
Connection data: any information regarding your connection and access to this Site and the virtual event facility (e.g. type of device and browser used, timestamp of your connection, Internet protocol (IP) address, etc.). Generally we do not link your IP address to anything that will enable us to identity you.
Recording and image: your name, email address and question data, which may be captured during your participation in the broadcast and recording of the Event.
Information from surveys or polls: information that may be provided by you through your participation in surveys or polls via the Site, in connection with services made available on the Site, including but not limited to the Event.
Information from content sharing: Information that may be provided by you during your participation in the
FOR WHAT PURPOSES DOES THIS SITE COLLECT PERSONAL DATA?
Any processing of Personal Data must be implemented for a defined purpose. In this respect, the collection and processing of Personal Data on this Site and the virtual event facility is conducted for the following purposes:

to provide and operate the Site and related services including (but not limited to) to administer, organize and manage the Event, including your registration to access and participate in the Event and to view the recordings of the Event you have registered for;
to allow you to navigate this Site and personalize your browsing experience when using the Site. The data processor may use cookies on this Site to store some information on your computer to improve the quality of your visit to our Site. In some cases, this information will help us to tailor the content to your preference, or help us to avoid asking for the same information on repeat visits to this Site. No personally identifiable information is available in this process.
to send you information on the Event.
to compile statistical data on the use of our Site to track the total number of visitors to this Site.
to manage your online accounts, to send you related communications, to provide troubleshooting and technical support to you, to respond to your queries, applications, complaints, and feedback, to keep track of our interactions, such as when you contact us for information and support;
to comply with legal or regulatory obligationsthat will be compiled by MTP and reported to Sanofi; monitor safety; manage adverse events; carry out prevention and investigatory activities; carry out administrative formalities, registration, declarations, or audits. For example, we may disclose information in response to court order, and other lawful requests by regulators and law enforcement, including responding to national security or law enforcement disclosure requirements.
to respond to legal requests from administrative or judicial authorities, in accordance with applicable laws; comply with a subpoena, required registration, or legal process.
to protect our rights and interests; protect the health, safety, and security of our personnel and premises; carry out internal audits, asset management, system and other business controls; manage business administration (finance and accounting, fraud monitoring and prevention); maintain the security of our services and operations; protect our rights, privacy, safety or property, to allow us to pursue available remedies or limit the damages that we may incur as necessary; to protect ourselves against possible fraudulent actions.
We shall not collect, disclose, use or process any such Personal Data unless you voluntarily choose to provide us with it, or give your consent, or unless such disclosure is permitted or required by applicable laws and regulations.

It is voluntary for you to supply your Personal Data to us for the Purposes, however, should you refuse or withdraw your consent, we may not be able to (1) communicate with you; (2) provide you with access to the Event Site; (3) invite you to, register you, allow you access to and/or engage you in the Event.

By providing your Personal Data to register for an Event, you acknowledge that you have read and agree to the collection and processing by us of your Personal Data in the manner described in this Notice.

ON WHAT GROUNDS DOES THIS SITE PROCESS YOUR PERSONAL DATA?
Depending on the data processing at stake, we may process your Personal Data on either one of the following legal basis:

your prior consent: where you have clearly expressed your approval to us processing of your Personal Data. In practice, this will generally mean that we will ask you to sign a document, or to fill-in an online “opt-in” form or to follow any relevant procedure to allow you to be fully informed and then either clearly accept or refuse the envisaged Personal Data processing.
legal obligations MTP is required to implement pharmacovigilance procedures to monitor adverse effects of marketed products, which generally involves the collection and retention of personal data and report to Sanofi.
the legitimate interest of us in the sense of the Act and/or applicable data protection law. In such a case, CVSKL and Caring shall consider your fundamental rights and interests in determining whether the processing is legitimate and lawful.
Sanofi may, on a case-by-case basis, rely on other legal grounds, such as the protection of your vital interests, in accordance with the Act and/or any applicable data protection law.

Consent from third parties
In some circumstances you may have provided personal data relating to other individuals (such as your spouse, family members or friends) and in such circumstances you represent and warrant that you are authorised to provide their personal data to us and you have obtained their consent for their personal data to be processed and used in the manner as set forth in this Notice.

Links to Third-Party Websites
The Site and/or the virtual event facility for the event may contain links to third parties’ websites. Please note that we are not responsible for the collection, use, maintenance, sharing, or disclosure of data and information by such third parties. If you provide information directly to such sites, the privacy policy and terms of service on those sites are applicable and we are not responsible for the information processing practices or privacy policies of such sites.

WHO HAS ACCESS TO PERSONAL DATA?
For the purposes described above, MTP as data processor, CVSKL and Caring may need to share your personal data with the following authorized third parties, whether they are located overseas or in Malaysia:

CVSKL and its affiliates;
Caring and its affiliates;
Our partners (healthcare professionals);
Any professional advisors and external auditors, including without limitation, legal advisors, financial advisors and consultants;
Legal or administrative authorities, as required by applicable laws including laws outside your country of residence.
Potential acquirers and other stakeholders in the event of a merger, legal restructuring operation such as, acquisition, joint venture, assignment, spin-off or divestitures.
In any case, Sanofi, CVSKL and Caring will require that such third-parties:

undertake to comply with data protection laws and the principles of this Notice;
will only process the personal data for the purposes described in this Notice; and
implement appropriate technical and organizational security measures designed to protect the integrity and confidentiality of your personal data.
WHERE PERSONAL DATA MAY BE TRANSFERRED? WE WILL ENSURE THAT TRANSFERS OF YOUR PERSONAL DATA ARE SAFEGUARDED
CVSKL is a private hospital which provides medical and surgical treatments including interventional cardiology services and cardiothoracic surgeries. CVSKL is subject to the personal data protection principle under the Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as ”PDPA”) which regulates the processing of personal data in commercial transactions. The sources, description, purpose, disclosure and access can be found on www.cvskl.com/patients-guide/personal-data-notice.

Caring is a retail pharmacy that provides full-time pharmacist service. Caring is committed to safeguarding the privacy and ensuring that your personal data is protected. Therefore Caring’s policies and practices in relation to personal data comply with the requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”) under the laws of Malaysia. Your personal data will be kept confidential, Caring may disclose and transfer (whether in Malaysia or abroad) to agents or contractors under a duty of confidentiality to Caring who provide administrative, data processing research and marketing, distribution, telecommunications, professional, or other similar services to them and to any of actual or proposed assignees or transferees of their rights with respect to you in connection with a merger, sale, or transfer (whether of assets or shares), to use, hold, process or retain such Personal Data.

Sanofi is a multinational organization with affiliates, partners and subcontractors and other authorized third parties described above located in many countries around the world. For that reason, Sanofi may need to transfer (via access, visualization, storage, etc.) your Personal Data in other jurisdictions in the case of any adverse event reporting in regards to Sanofi products for the reasons described above.

Safeguards for international transfers of personal data: In cases where Sanofi needs to transfer personal data for the purposes described above, it shall ensure that adequate safeguards, as required under applicable data protection legislation, will be implemented.

In this respect and in particular, for intra-group transfers of personal data implemented for pharmacovigilance purposes, Sanofi has implemented and shall apply its “Binding Corporate Rules” validated by the EU Data Protection Authorities. By accessing and using this Site, you understand and consent to the transfer of your Personal Data in relation to monitor safety and manage adverse events out of Malaysia as described herein.

HOW SECURE: WE WILL IMPLEMENT SECURITY MEASURES TO PROTECT YOUR PERSONAL DATA
We have implemented a variety of technological and organizational procedures and measures to ensure the integrity and confidentiality of your Personal Data from unauthorized access, use and disclosure. These measures shall take into account the state of the art, the costs of implementation and the nature, scope, context and purposes of processing as well as the risk of varying likelihood and severity for the rights and freedoms of natural persons.

For instance, we store your Personal Data on servers that have various types of technical and physical access controls, which may include, for instance, if appropriate, encryption. We may also aggregate, pseudonymize or anonymize Personal Data to ensure that no personally identifiable information is communicated to third parties.

However, please be aware that there is always some risk involved when submitting data over the Internet and that we cannot guarantee that its websites are 100% safe from illegal tampering or “hacking.” Any data transmitted over the Internet may be at risk.

HOW LONG: WE WILL RETAIN YOUR PERSONAL DATA FOR NO LONGER THAN NECESSARY
CVSKL and Caring will retain your personal data only for the period necessary to fulfil the purposes for which your personal data is collected outlined in this Notice or for which it is further processed. As an exception, CVSKL and Caring may be required to retain your Personal Data for longer periods as required or permitted by law, as necessary to protect its rights and interests and/or as required by CVSKL and Caring’s relevant policies. As such, MTP will remove your personal data for a maximum period of 14 days after the event ended.

Your rights: WE will ensure that you can exercise your rights pertaining to your personal data
You can exercise your rights as provided by the Act and/or applicable data protection laws. To that end, we inform you that, subject to applicable personal data protection laws, you are entitled:

to apply for a copy of your personal data that we holds, unless such data is made directly available to you, for instance within your personal account;
to correct your personal data should your personal data be inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date;
to withdraw your consent to the processing of your Personal Datathat we holds, without affecting the lawfulness of processing, where your Personal Data has been collected and processed on the basis of your consent;
to object to the processing of your Personal Data,where your Personal Data has been collected and processed on the basis of legitimate interests of us, in which case you will need to justify your request by explaining to us your particular situation;
to request a limitationof the data processing in the situations set forth by applicable law.
If you would like to exercise any of these rights, please contact us as described in the “How to Contact Us” section below and we will take necessary steps to respond as soon as possible. We may impose a fee for processing the aforesaid requests.

In respect of your right to access and/or correct your Personal Data, we have the right to refuse your requests to access and/or make any correction to your Personal Data for the reasons permitted under law, such as where the expense of providing access to you is disproportionate to the risks to your or another person’s privacy.

HOW TO CONTACT US
Should you have any enquiries regarding this Notice or complaints in respect of the Personal Data provided by you, or would like to request access to Personal Data provided by you, or you wish to correct the Personal Data provided by you, or you have any enquiries regarding this Notice or complaints in respect of the Personal Data provided by you, you may contact the privacy officers in the following manner:

Cardiac Vascular Sentral (Kuala Lumpur) Sdn. Bhd.
Tel: +603 2276 7000 (ext 0003)
Email: marketing@cvskl.com
Address: Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia.

Caring Pharmacy Group Berhad
Tel: +603 7450 6526/ +03 7453 1988
Email: event@caringpharmacy.com.my
Address: No 1, Jalan 51/203A Kawasan Perindustrian Tiong Nam, Seksyen 51, 46050 Petaling Jaya, Selangor.
NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI
VERSI BAHASA MELAYU


Notis privasi ini adalah untuk data peribadi (“Notis Privasi Data Peribadi”) yang dikeluarkan kepada semua peserta webinar pendidikan pesakit kami yang dihormati bersama oleh Sanofi-Aventis (Malaysia) Sdn. Bhd., Cardiac Vascular Sentral (Kuala Lumpur) Sdn. Bhd., dan Caring Pharmacy Group Berhad menurut keperluan undang-undang Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”). Untuk tujuan Pemberitahuan Privasi Data Peribadi ini, “Data Peribadi”, “pemrosesan” dan “pemproses data” akan memiliki arti seperti yang ditentukan dalam Undang-Undang.

PERANAN KAMI
Notis ini adalah disahkan kepada mana-mana peserta yang Data Peribadinya diproses oleh Cardiac Vascular Sentral (Kuala Lumpur) Sdn. Bhd., dan Caring Pharmacy Group Berhad, (selanjutnya disebut sebagai “kami”) dan / atau oleh pemproses data kami (Mice Travel Planner Sdn Bhd) bagi pihak kami.

PERANAN SANOFI
Untuk tujuan Notis ini, Sanofi-Aventis (Malaysia) Sdn Bhd (selanjutnya disebut sebagai “Sanofi”) adalah penaja bersama untuk acara ini dan tidak akan mempunyai akses ke Data Peribadi individu.

KOMITMEN KAMI
Pihak kami berkomitmen untuk melindungi data peribadi anda dan menggunakan semua kaedah yang diperlukan untuk memastikan perlindungan tersebut, sesuai dengan Dasar Privasi Globalnya. Notis Perlindungan Data Peribadi ini (“Notis”) akan menjelaskan kepada anda tujuan dan cara bagaimana pihak kami memproses data peribadi anda melalui laman web ini dan perkhidmatan yang berkaitan termasuk tanpa batasan kemudahan acara maya yang membolehkan seminar dan persembahannya (” Acara “) diakses melalui (” Laman “). Sila baca keseluruhan Notis ini sebelum menyerahkan maklumat kepada pihak kami melalui Laman web ini. Notis tersebut boleh ditukar tanpa Notis terlebih dahulu, kami juga menyarankan anda untuk berkonsultasi secara berkala. Kecuali dinyatakan lain di sini, istilah yang menggunakan huruf besar yang digunakan dalam Notis ini akan mempunyai makna yang sama dengan yang ditakrifkan dalam Terms of Use.

APA AKTIVITI PEMPROSESAN YANG DILAKUKAN?
Notis ini menggariskan dasar dan tanggungjawab CARDIAC VASCULAR SENTRAL (KUALA LUMPUR) SDN. BHD., CARiNG PHARMACY GROUP BERHAD dan MICE TRAVEL PLANNERS SDN BHD (selanjutnya disebut sebagai “CVSKL”, “CARiNG”, “MTP”) mengenai pengumpulan, penggunaan, penzahiran, pemrosesan dan pemindahan Data Peribadi anda (seperti yang ditentukan di bawah ini) di Laman web, sesuai dengan Undang-Undang Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia (“Akta”) dan / atau undang-undang perlindungan data yang berlaku.

Kesahan dan Evolusi NOTIS INI
Dengan mengunjungi Laman web ini, mendaftar dan mengambil bahagian dalam Acara melalui kemudahan acara maya, dan / atau berinteraksi dengan kami, anda mengakui bahawa anda telah membaca dan menyetujui pengumpulan dan pemprosesan Data Peribadi anda oleh kami dengan cara yang dijelaskan dalam ini Notis.

Notis ini akan dibuat ubah oleh pihak kami, dari semasa ke semasa, khususnya untuk menyesuaikan syaratnya dengan evolusi atau perubahan perundangan yang berlaku dan / atau dengan praktik pihak kami. Perubahan akan tersedia di halaman ini. Pihak kami mempersilakan anda beri perhatian dengan menyemak Notis ini secara berkala. Dengan berkomunikasi selanjut dengan pihak kami atau dengan menerusi Laman web ini, mengambil bahagian dalam Acara dan / atau memberikan Data Peribadi anda kepada kami berikutan pengubahan pada Notis ini, ini akan menandakan penerimaan anda terhadap pengubahsuaian tersebut.

Sekiranya terdapat konflik, ketidakkonsistenan atau ketaksaan antara teks Bahasa Inggeris Notis ini dan terjemahan bahasa lain daripadanya, teks Bahasa Inggeris akan mengatasi.

APA DATA PERIBADI YANG DAPAT DIKUMPULKAN?
Kategori Data Peribadi berikut boleh dikumpulkan:

Untuk tujuan pengenalan, data: (1) untuk mendaftarkan penyertaan anda dalam Acara untuk membolehkan pihak kami atau penyedia perkhidmatannya mengatur dan menjalankan Acara tersebut, untuk mengesahkan bahawa anda adalah peserta yang berdaftar untuk membolehkan anda mengakses Acara yang telah anda mendaftar dan menggunakan Laman web, termasuk nama dan alamat e-mel anda
Mesej: sebarang maklumat yang mungkin anda kirimkan dalam permintaan, pertanyaan dan / atau surat-menyurat anda dengan pihak kami dengan menggunakan Laman web ini, kemudahan acara maya atau terus ke pihak kami melalui e-mel, telefon, faks, pos, atau melalui interaksi tatap muka dengan kakitangan atau dengan cara lain.
Data sambungan: sebarang maklumat mengenai sambungan anda dan akses ke Laman web ini dan kemudahan acara maya (mis. Jenis peranti dan penyemak imbas yang digunakan, cap waktu sambungan anda, alamat protokol Internet (IP), halaman yang dikunjungi, sejarah penyemakan imbas, dll.). Secara amnya, kami tidak memautkan alamat IP anda dengan apa-apa yang membolehkan kami mengenali anda.
Rakaman dan gambar: nama anda, emel dan data soalan, yang mungkin diambil semasa penyertaan anda dalam siaran dan rakaman Acara.
Maklumat dari tinjauan atau pengundian: maklumat yang mungkin diberikan oleh anda melalui penyertaan anda dalam tinjauan atau pengundian melalui Laman web, sehubungan dengan perkhidmatan yang disediakan di Laman ini, termasuk tetapi tidak terbatas pada Acara.
Maklumat dari perkongsian kandungan: Maklumat yang mungkin anda berikan semasa penyertaan anda dalam Acara.
UNTUK TUJUAN APAKAH LAMAN INI MENGUMPUL DATA PERIBADI?
Sebarang pemprosesan Data Peribadi mesti dilaksanakan untuk tujuan yang ditentukan. Dalam hal ini, pengumpulan dan pemprosesan Data Peribadi di Laman web ini dan kemudahan acara maya dilakukan untuk tujuan berikut:

untuk menyediakan dan mengendalikan Laman dan perkhidmatan berkaitan termasuk (tetapi tidak terhad kepada) untuk mentadbir, mengatur dan mengurus Acara, termasuk pendaftaran anda untuk mengakses dan mengambil bahagian dalam Acara dan untuk melihat rakaman Acara yang telah anda daftarkan;
untuk membolehkan anda menavigasi Laman web ini dan memperibadikan pengalaman melayari anda semasa menggunakan Laman web ini. Pemproses data boleh menggunakan ”cookies” di Laman ini untuk menyimpan maklumat di komputer anda untuk meningkatkan kualiti lawatan anda ke Laman web kami. Maklumat ini akan membantu pihak kami untuk menyesuaikan kandungan mengikut pilihan anda, atau membantu pihak kami supaya tidak meminta maklumat yang sama mengenai lawatan berulang ke Laman web ini. Tidak ada maklumat peribadi yang boleh dikenal pasti dalam proses ini.
untuk maklumat penghantaran mengenai Acara kepada anda.
untuk melakukan analisis statistik untuk mengesan jumlah pelawat ke Laman web ini untuk melakukan liputan acara, penilaian dan tujuan publisiti (yang mungkin melalui gambar dan video yang diambil di Acara);
untuk menguruskan akaun dalam talian anda, untuk mengirimkan komunikasi yang berkaitan, memberikan penyelesaian masalah dan sokongan teknikal kepada anda, untuk menjawab pertanyaan, aplikasi, aduan, dan maklum balas anda, untuk melacak interaksi kami, seperti ketika anda menghubungi kami untuk mendapatkan informasi dan sokongan;
untuk mematuhi kewajiban undang-undang atau peraturan yang akan disusun oleh MTP dan dilaporkan kepada Sanofi; memantau keselamatan; menguruskan kejadian buruk; menjalankan aktiviti pencegahan dan penyiasatan; menjalankan formaliti pentadbiran, pendaftaran, pernyataan, atau audit. Sebagai contoh, kami dapat mengungkapkan maklumat sebagai tindak balas terhadap perintah pengadilan, dan permintaan lain yang sah oleh pengawal selia dan penguatkuasaan undang-undang, termasuk menanggapi keselamatan negara atau keperluan pengungkapan penguatkuasaan undang-undang.
untuk menanggapi permintaan hukum dari pihak berkuasa administratif atau kehakiman, sesuai dengan undang-undang yang berlaku; mematuhi sepina, pendaftaran yang diperlukan, atau proses undang-undang.
untuk melindungi hak dan kepentingan kita; melindungi kesihatan, keselamatan, dan keselamatan kakitangan dan premis kami; menjalankan audit dalaman, pengurusan aset, sistem dan kawalan perniagaan lain; menguruskan pentadbiran perniagaan (kewangan dan perakaunan, pemantauan dan pencegahan penipuan); menjaga keselamatan perkhidmatan dan operasi kami; melindungi hak, privasi, keselamatan atau harta benda kami, untuk membolehkan kami melakukan pemulihan yang ada atau mengehadkan kerosakan yang mungkin kami alami; untuk melindungi diri daripada kemungkinan tindakan penipuan.
Pihak kami tidak akan mengumpulkan, mendedahkan, menggunakan atau memproses Data Peribadi tersebut melainkan anda secara sukarela memilih untuk memberikannya kepada pihak kami, atau memberikan persetujuan anda, atau melainkan jika penzahiran tersebut dibenarkan atau diperlukan oleh undang-undang dan peraturan yang berlaku.

Adalah sukarela bagi anda untuk memberikan Data Peribadi anda kepada kami untuk Tujuan, namun, sekiranya anda menolak atau menarik persetujuan anda, kami mungkin tidak dapat (1) berkomunikasi dengan anda; (2) memberi anda akses ke Laman Acara; (3) menjemput anda untuk, mendaftarkan anda, membolehkan anda mengakses dan / atau melibatkan anda dalam Acara.

Dengan memberikan Data Peribadi anda untuk mendaftar ke Acara, anda mengakui bahawa anda telah membaca dan menyetujui pengumpulan dan pemprosesan Data Peribadi anda oleh pihak kami dengan cara yang dijelaskan dalam Notis ini.

MENGENAI APA ITU LAMAN INI MEMPROSES DATA PERIBADI ANDA?
Bergantung pada pemprosesan data yang dipertaruhkan, pihak kami dapat memproses Data Peribadi anda dengan salah satu daripada dasar undang-undang berikut:

persetujuan anda sebelum ini: di mana anda telah dengan jelas menyatakan persetujuan anda terhadap pemprosesan Data Peribadi anda oleh pihak kami. Dalam praktiknya, ini secara amnya bermaksud bahawa pihak kami akan meminta anda menandatangani dokumen, atau mengisi borang “ikut serta” dalam talian atau mengikuti prosedur yang berkaitan untuk membolehkan anda dimaklumkan sepenuhnya dan kemudian menerima atau menolak dengan jelas pemprosesan Data Peribadi yang dijangkakan.
tanggungjawab undang-undang MTP diperlukan untuk menerapkan prosedur farmakovigilance untuk memantau efek buruk produk yang dipasarkan, yang umumnya melibatkan pengumpulan dan penyimpanan data peribadi dan melaporkan kepada Sanofi.
kepentingan sah kita dalam pengertian Akta dan / atau undang-undang perlindungan data yang berlaku. Dalam kes sedemikian, CVSKL dan Caring akan mempertimbangkan hak dan kepentingan asas anda dalam menentukan sama ada pemprosesan itu sah dan sah.
Sanofi dapat, berdasarkan kasus demi kasus, bergantung pada alasan hukum lain, seperti perlindungan kepentingan penting Anda, sesuai dengan Undang-undang dan / atau undang-undang perlindungan data yang berlaku.

Persetujuan daripada pihak ketiga
Dalam beberapa keadaan, anda mungkin telah memberikan data peribadi yang berkaitan dengan individu lain (seperti pasangan anda, ahli keluarga atau rakan anda) dan dalam keadaan seperti itu anda mewakili dan menjamin bahawa anda diberi kuasa untuk memberikan data peribadi mereka kepada kami dan anda telah mendapat persetujuan mereka untuk data peribadi mereka untuk diproses dan digunakan dengan cara yang dinyatakan dalam Notis ini.

Pautan ke Laman Web Pihak Ketiga
Laman web dan / atau kemudahan acara maya untuk acara tersebut mungkin mengandungi pautan ke laman web pihak ketiga. Harap maklum bahawa kami tidak bertanggung jawab atas pengumpulan, penggunaan, penyelenggaraan, pembagian, atau penzahiran data dan maklumat oleh pihak ketiga tersebut. Sekiranya anda memberikan maklumat secara langsung ke laman web tersebut, dasar privasi dan syarat perkhidmatan di laman web tersebut berlaku dan kami tidak bertanggungjawab terhadap amalan pemprosesan maklumat atau dasar privasi laman web tersebut.

DI MANA DATA PERIBADI DATANG? SANOFI AKAN SELALU MENGUMPUL DATA PERIBADI DARI SUMBER YANG AMANAH
Sanofi boleh mengumpulkan data peribadi anda dari pelbagai sumber:

CVSKL dan sekalian;
Caring dan sekalian;
Rakan kongsi kami (pakar kesihatan);
Mana-mana penasihat pakar dan juruaudit luaran, termasuk tanpa batasan, penasihat undang-undang, penasihat kewangan dan perunding;
Pihak berkuasa undang-undang atau pentadbiran, seperti yang disyaratkan oleh undang-undang yang berlaku termasuk undang-undang di luar negara tempat tinggal anda.
Pengambilalihan yang berpotensi dan pihak berkepentingan yang lain sekiranya berlaku penggabungan, operasi penstrukturan semula undang-undang seperti, pemerolehan, usaha sama, penyerahan hak, pemisahan atau penjualan.
Sanofi, CVSKL dan Caring memerlukan pihak ketiga seperti:

berjanji untuk mematuhi undang-undang perlindungan data dan prinsip-prinsip Notis ini;
memproses data peribadi untuk tujuan yang dijelaskan dalam Notis ini; dan
melaksanakan langkah keselamatan teknikal dan organisasi yang sesuai yang dirancang untuk melindungi integriti dan kerahsiaan data peribadi anda.
DI MANA DATA PERIBADI MUNGKIN DITERUSKAN? SANOFI AKAN MEMASTIKAN PEMINDAHAN DATA PERIBADI ANDA SELAMAT
CVSKL adalah hospital swasta yang menyediakan rawatan perubatan dan pembedahan termasuk perkhidmatan kardiologi intervensi dan pembedahan kardiotorasik. CVSKL tunduk pada prinsip perlindungan data pribadi berdasarkan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selanjutnya disebut sebagai “PDPA”) yang mengatur pemrosesan data pribadi dalam transaksi komersial. Sumber, keterangan, tujuan, pendedahan dan akses boleh didapati di www.cvskl.com/patients-guide/personal-data-notice.

Caring adalah farmasi yang menyediakan perkhidmatan ahli farmasi sepenuh masa. Caring berkomitmen untuk menjaga privasi dan memastikan data peribadi anda dilindungi. Oleh itu, polisi dan amalan Caring berhubung dengan data peribadi mematuhi syarat

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”) di bawah undang-undang Malaysia. Data peribadi anda akan dirahsiakan, Caring

boleh mendedahkan dan memindahkan (sama ada di Malaysia atau di luar negara) kepada ejen atau kontraktor di bawah kewajipan kerahsiaan kepada Caring yang menyediakan penyelidikan, pemasaran, pemprosesan data dan pemasaran, pengedaran, telekomunikasi, profesional, atau yang serupa lainnya perkhidmatan kepada mereka dan kepada penyerah hak atau penerima hak sebenar atau yang dicadangkan hak mereka berkenaan dengan anda sehubungan dengan penggabungan, penjualan, atau pemindahan (sama ada aset atau saham), untuk menggunakan, memegang, memproses atau menyimpan Data Peribadi tersebut.

Sanofi adalah organisasi multinasional berdasarkan gabungan syarikat, rakan kongsi dan subkontraktor dan pihak ketiga lain yang dibenarkan seperti yang dinyatakan di atas yang terletak di banyak negara di seluruh dunia. Atas sebab itu, Sanofi mungkin perlu memindahkan (melalui akses, visualisasi, penyimpanan, dll.) Data Peribadi anda di bidang kuasa lain untuk tujuan yang dijelaskan di atas.

Perlindungan untuk pemindahan data peribadi antarabangsa: Dalam kes di mana Sanofi perlu memindahkan data peribadi untuk tujuan yang dijelaskan di atas, ia harus memastikan bahawa perlindungan yang memadai, seperti yang diperlukan di bawah undang-undang perlindungan data yang berlaku, akan dilaksanakan.

Dalam hal ini dan khususnya, untuk pemindahan data peribadi intra-kumpulan yang dilaksanakan untuk tujuan kajian klinikal dan farmakovigilance, Sanofi telah melaksanakan dan akan menerapkan “Binding Corporate Rules” yang disahkan oleh Pihak Berkuasa Perlindungan Data EU. Dengan mengakses dan menggunakan Laman web ini, anda memahami dan menyetujui pemindahan Data Peribadi anda dari Malaysia seperti yang dijelaskan di sini.

KESELAMATAN: PIHAK KAMI AKAN MELAKSANAKAN LANGKAH KESELAMATAN UNTUK MELINDUNGI DATA PERIBADI ANDA
Kami telah melaksanakan pelbagai prosedur dan langkah teknologi dan organisasi untuk memastikan integriti dan kerahsiaan Data Peribadi anda dari akses, penggunaan dan penzahiran yang tidak dibenarkan. Langkah-langkah ini harus mempertimbangkan keadaan terkini, biaya pelaksanaan dan sifat, ruang lingkup, konteks dan tujuan pemprosesan serta risiko kemungkinan dan keparahan yang berbeza-beza untuk hak dan kebebasan orang-orang semula jadi.

Sebagai contoh, pihak kami menyimpan Data Peribadi anda di pelayan yang mempunyai pelbagai jenis kawalan akses teknikal dan fizikal, yang mungkin termasuk, misalnya, jika sesuai, penyulitan. Pihak kami boleh mengagregasi, menganalisis nama samaran atau menganonimkan Data Peribadi untuk memastikan bahawa tidak ada maklumat yang dapat dikenal pasti disampaikan kepada pihak ketiga.

Namun, perlu diketahui bahawa selalu ada risiko yang terlibat ketika mengirimkan data melalui Internet dan pihak kami tidak dapat menjamin bahawa laman webnya selamat dengan 100% dari gangguan haram atau “peretasan.” Segala data yang dihantar melalui Internet mungkin berisiko.

TEMPOH: KAMI AKAN MENYIMPAN DATA PERIBADI ANDA UNTUK JANGKA MASA YANG LEBIH LANJUT DARIPADA YANG DIPERLUKAN
CVSKL dan Caring akan menyimpan data peribadi anda hanya untuk jangka masa yang diperlukan untuk memenuhi tujuan data peribadi anda dikumpulkan yang digariskan dalam Notis ini atau yang mana ia diproses lebih lanjut. Sebagai pengecualian, CVSKL dan Caring mungkin diperlukan untuk menyimpan Data Peribadi anda untuk jangka masa yang lebih lama sebagaimana yang dikehendaki atau diizinkan oleh undang-undang, yang diperlukan untuk melindungi hak dan kepentingannya dan / atau seperti yang disyaratkan oleh CVSKL dan polisi yang berkaitan dengan Peduli. Oleh yang demikian, MTP akan memadamkan data peribadi anda untuk tempoh maksimum 14 hari selepas acara berakhir.

Hak anda: Pihak kami akan memastikan bahawa hak berkaitan dengan data peribadi anda akan dilindungi
Anda dapat menggunakan hak anda sebagaimana yang diperuntukkan oleh Undang-undang dan / atau undang-undang perlindungan data yang berlaku. Untuk itu, Sanofi memberitahu anda bahawa, tertakluk kepada undang-undang perlindungan data peribadi yang berlaku, anda berhak:

untuk memohon salinan data peribadi anda yang disimpan oleh pihak kami, kecuali data tersebut disediakan terus kepada anda, misalnya dalam akaun peribadi anda;
untuk membetulkan data peribadi anda sekiranya data peribadi anda tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak terkini;
untuk menarik balik persetujuan anda untuk memproses Data Peribadi anda yang dimiliki oleh pihak kami, tanpa menjejaskan kesahihan pemprosesan, di mana Data Peribadi anda telah dikumpulkan dan diproses berdasarkan persetujuan anda;
untuk membantah pemprosesan Data Peribadi anda, di mana Data Peribadi anda telah dikumpulkan dan diproses berdasarkan kepentingan kami yang sah, dalam kes ini anda perlu membenarkan permintaan anda dengan menjelaskan kepada kami keadaan anda yang khusus;
untuk meminta pembatasan pemrosesan data dalam situasi yang ditetapkan oleh undang-undang yang berlaku.
Sekiranya anda ingin menguatkuasakan hak-hak yang tertentu, sila hubungi kami seperti yang dijelaskan di bahagian “Cara Menghubungi Kami” di bawah dan pihak kami akan mengambil langkah yang tertentu dari segi bertindak balas secepat mungkin. Pihak kami akan mengenakan bayaran yang tertentu untuk memproseskan permintaan tersebut di atas.

Berkenaan dengan hak anda untuk mengakses dan / atau membetulkan Data Peribadi anda, pihak kami berhak untuk menolak permintaan anda dari segi mengakses dan / atau membuat pembetulan terhadap Data Peribadi anda atas alasan yang dibenarkan di bawah undang-undang, seperti mana akses diizinkan bagi anda tidak sebanding dengan risiko privasi anda atau orang lain.

CARA HUBUNGI KAMI
Sekiranya anda ingin mengetahui selanjutnya berkenaan pertanyaan mengenai Pemberitahuan ini atau aduan berkenaan dengan Data Peribadi yang diberikan oleh anda, atau ingin meminta akses ke Data Peribadi yang anda berikan, atau anda ingin memperbetulkan Data Peribadi yang diberikan oleh anda, atau anda mempunyai pertanyaan mengenai Pemberitahuan atau aduan ini mengenai Data Peribadi yang diberikan oleh anda, anda boleh menghubungi pegawai privasi dengan cara berikut:

Cardiac Vascular Sentral (Kuala Lumpur) Sdn. Bhd.
Tel: +603 2276 7000 (ext 0003)
E-mel: marketing@cvskl.com
Alamat: Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia.

Caring Pharmacy Group Berhad
Tel: +603 7450 6526 / +03 7453 1988
E-mel: event@caringpharmacy.com.my
Alamat: No 1, Jalan 51 / 203A Kawasan Perindustrian Tiong Nam, Seksyen 51, 46050 Petaling Jaya, Selangor.

MAT-MY-2100551-1.0-04/2021

Scroll to Top